Musik är livsglädje!
Den här sidan omfattas inte av utgivningsbeviset för www.rum.se

Bli medlem

Ett medlemsskap i RUM ger tillgång till alla RUM:s verksamheter. RUM ordnar varje år massor av musikkurser i olika genrer på lokal, regional och nationell nivå. Vi arrangerar också olika typer av läger, tävlingar och festivaler.

Vår verksamhet är störst på lokal nivå med alla de konserter, uppvisningar, resor och kurser som våra distrikt och föreningar arrangerar runt om i landet.

RUM får ekonomiskt stöd från staten som du och din förening får ta del av. Du får även en medlemsförsäkring via Trygg-Hansa som gäller när du deltar i träffar och kurser.


Så blir du medlem

För att vara medlem i RUM måste du tillhöra en medlemsförening. Är du inte redan ansluten genom en befintlig förening (exempelvis en orkester du spelar i) går du med genom att bli medlem i en RUM-förening i det område där du bor. Finns det ingen lokalförening i ditt närområde som du kan tillhöra finns möjligheten att bli medlem i föreningen ”RUM för musik”.

Du kan också ansluta en befintlig förening till RUM, se mer information nedan.

Medlemskap i RUM är helt gratis.

Anslut en förening till RUM

Om du redan har en kulturförening kan du ansluta föreningen till RUM. Föreningen ska ha minst tre medlemmar och minst 60% av er ska vara mellan 6 och 25 år. Föreningens verksamhet ska ha koppling till musik och kultur. Om du inte är med i en sådan förening kan du starta en. För att hjälpa dig starta en förening har vi gjort olika startpaket som hjälp. Där får du instruktioner och de dokument du behöver.

Om du vill ansluta en förening till RUM gör du det lättast genom vårt webbformulär, har du frågor kan du alltid få hjälp om du mejlar medlem@rum.se.


Bidragsregler för föreningar

Mindre föreningar, med upp till 59 ungdomsmedlemmar, får 3000 kr i bidrag från RUM och betalar 2000 kr i medlemsavgift till RUM, det betyder att bidraget som betalas ut är 1000 kr.

Större föreningar med 60 eller fler ungdomsmedlemmar får 51 kr i bidrag per medlem från RUM och betalar 34 kr  per medlem i medlemsavgift till RUM. Med ett räkneexempel på 100 medlemmar betyder det att  bidraget är 100*51=5 100, avgiften 100*34=3 400 , vilket gör att bidraget som betalas ut är 5100-3400=1700.

En medlem behöver vara 6–25 år för att vara en bidragsgrundande medlem enligt MUCF:s regelverk.

Nya föreningar får första året 1000 kr i bidrag till föreningen i ett så kallat startbidrag, oavsett antal medlemmar. Detta betalas ut efter att föreningen blivit godkänd som RUM-medlem.

Frågor?

Har du frågor eller behöver hjälp, kontakta vår medlemssamordnare genom att mejla till medlem@rum.se.

X